Vi hälsar Thomas Sand välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-01-26

Vi välkomnar Thomas Sand tillbaka till CAG Engvall Security.

Du återvänder till CAG, vad fick dig att komma tillbaka?

Bra fråga! Jag har varit borta från CAG Engvall Security i cirka två år men har haft kontakt med Lennart (VD på CAG Engvall Security) under hela tiden. Vi är vänner sedan länge och träffas ibland privat. Jag frågade om han hade några spännande uppdrag på gång då jag har börjat sakna konsultlivet och försvarssektorn. Han presenterade några riktigt spännande uppdrag som jag funderade på ett tag och sedan valde jag att komma tillbaka. Det har varit en process att bestämma mig om hur jag vill göra men jag saknade konsultlivet hos CAG Engvall Security så valet föll sig naturligt.

Vilken är din specialistkompetens?

Jag har en mycket bred kompetens inom informationssäkerhet. Jag ser till att hjälpa verksamheter att ha bra ordning på skyddet av sin information. Jag kommer senast från Stadsledningskontoret på Stockholms stad och det sista året har jag arbetat mycket med NIS-direktivet (Network Information Security) vilket stipulerar att alla EU-länder säkerställer tillgång till samhällsviktig verksamhet.

Organisationer inom t.ex. transporter, hälso- och sjukvård, bank och finans anses samhällskritiska och ska uppfylla detta direktiv.  För Stockholms stad berör det hälso- och sjukvård, vattenförsörjning och infrastruktur rörande vägar. Myndigheter och privata organisationer som omfattas ska således informationsklassificera sin information och riskanalysera sina verksamheter.

Jag har ju arbetat så länge med informationssäkerhet så det sitter lite grann i ryggraden. Standarden ISO/IEC 27001 kan jag mer eller mindre utantill då jag har hjälpt ett antal organisationer med att införa just ISO27001.

Mina andra styrkor är att förstå verksamheter snabbt, jag är även van vid att leda exempelvis workshops och kan snabbt skapa mig en tydlig målbild för vad vi ska uppnå när vi väl är i mål.

Kommande uppdrag för min del blir i en roll som ISM (Information Security Manager) i ett FMV-projekt rörande Försvarsmaktens möjligheter att delta i NATOS FMN (Federated Mission Network) vilket är en gemensam plattform för nätverkslösningar NATO-länder emellan.

 Vad betyder CAG-mottot ”Passion för utveckling” för dig?

Jag brinner varmt för att arbeta i team tillsammans med andra. När vi tillsammans arbetar i ett högpresterande team så är det mycket utvecklande. Jag är ingen ensamvarg och trivs inte så mycket med att arbeta själv.

Jag gillar att vara i nya miljöer och träffa nya verksamheter. Det växer jag med. Att få se kontrasterna mellan verksamheter och lära mig dessa ger mig nya erfarenheter. Konsultrollen erbjuder verkligen det. Det utvecklar mig som människa.

Bolag: CAG Engvall Security

Grundat: 2017, del av CAG sedan 2017

Branscher: Försvar, Myndigheter, Handel & Tjänster, Bank & Finans, Industri, Hälsa & Vård

Specialistområden: IT- och informationssäkerhet

Passion för utveckling: ”Att hela tiden ligga steget före och utveckla säkra och trygga lösningar för våra kunder.”

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Annika Rogneby

Sälj- och Marknadschef

CAG Group