Jonna Adlerteg till OS

Nyhet, 2021-04-29

När vi på CAG nåddes av nyheten att Jonna Adlerteg kommer att tävla i OS i Tokyo blev vi otroligt stolta och glada. Vi har sponsrat Jonna under många år och är imponerade över hennes prestationer.

Att tillhöra den svenska gymnasteliten under så många år kräver enorm disciplin, vilja, långsiktighet och engagemang. I samband med uttagningen fick vi möjlighet att prata med Jonna för att få veta mer om vad detta innebär för henne.

När åker ni till Tokyo för att förbereda er?

Vi åker ungefär två veckor innan OS börjar vilket blir under juli månad. Vi kommer att vara runt 100 deltagare i truppen men exakt antal är inte helt klart ännu, då vissa uttagningar fortfarande kvarstår.

Vilken gren kommer du att tävla i?

Jag kommer att tävla i redskapet barr som är mitt bästa redskap och det som jag har chans att gå till final i. Tävlingen går till så att de 8 bästa gymnasterna går vidare från kvalomgången till grenfinalerna. Där satsar jag på att vara topp 8 i barr och ta mig till final.

“Det kräver enorm disciplin, vilja, långsiktighet och engagemang”
Jonna Adlerteg, elitgymnast
Jonna Adlerteg, elitgymnast

Vad innebär OS för dig?

Det är väldigt stort för mig att få tävla i ännu ett OS. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig detta för nio år sedan, att jag skulle fortsätta nästan tio år till och kvala till ännu ett OS. Det är en stor dröm och ett stort mål som går i uppfyllelse.

Jag har försökt att träna så mycket det har gått trots omständigheterna och jag känner mig faktiskt bättre idag än vad jag gjorde för ett år sedan. Så jag tror att jag kommer kunna köra på bättre i år än om OS hade varit förra året. Däremot har jag ju inte fått så många tävlingar i kroppen så därför kommer jag försöka få det nu, inför OS. En sådan tävling går t ex i Kroatien, där världscupen tävlar under juni.

Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack till CAG som under en lång tid har stöttat mig i denna resa och gjort det möjligt för mig att satsa helhjärtat på gymnastiken 😊

Fotograf: Andreas Gustafsson Popa

Kontakta oss om du vill veta mer

Annika Rogneby

Sälj- och Marknadschef

CAG Group