CAG Ateles tecknar avtal med Engelsons AB

Pressmeddelande, 2023-06-08

CAG Ateles har tecknat avtal med Engelsons AB rörande implementation av ett PIM och DAM-system från Pimcore. Systemet kommer hantera olika typer av produktinformationsberikning och säkerställa att företagets e-handelskunder förses med relevant information om alla produkter.

Engelsons AB är en av Sveriges största e-handlare och erbjuder kläder, skor och utrustning för jakt och friluftsliv med egna och externa varumärken. Bolaget befinner sig i en kraftig tillväxtfas. För att strömlinjeforma interna processer kopplat till produktberikning, underlätta för sortimentsplanering och contenthantering både online och i butik har beslut tagits att implementera ett nytt PIM- och DAM-system.

— Våra förväntningar på Pimcore är det kommer att bidra till att skapa förbättrade processer för Engelsons – hela vägen från sortimentsframtagning till att vi möter kunderna i e-handeln och i butik. Med CAG Ateles vid vår sida och deras expertis inom digital handel är vi övertygade om att vi framöver kommer kunna erbjuda våra kunder en ännu bättre shoppingupplevelse och fortsätta vår tillväxtresa, säger Philip Utagawa, e-handelschef på Engelsons.

I Engelsons urvalsprocess föll valet på CAG Ateles och systemet Pimcore. CAG Ateles är experter på e-handelslösningar baserade på Adobe Commerce och Pimcore inom områdena E-com Tech, Growth och Creative och har kontor i Linköping, Stockholm, Borås och Oslo. Kunder till CAG Ateles är bland andra Boots Apotek och Maxbo i Norge och Delicard, Berling Media, Dogman och Gant i Sverige.

— CAG Ateles välkomnar med stolthet Engelsons som ny kund. Med ett nytt PIM/DAM från Pimcore kommer Engelsons bland annat kunna skapa en bättre användarupplevelse för både medarbetare och slutkunder samt öka effektiviteten i sina interna processer, säger CAG Ateles VD, Tobias Lindström.

Not: PIM: Product Information Management. DAM: Digital Asset Management

För ytterligare information, kontakta:

Tobias Lindström, VD CAG Ateles AB, 073-640 92 32, ,

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90,

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 juni kl. 13:30 (CET).

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Om CAG.

We accelerate digital innovation for people. Leading technology. Lasting impact.CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi-och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018.

Kontakta oss

Åsa Landén Ericsson

VD och koncernchef

CAG Group