CAG Syntell etablerar nytt affärsområde i Öresund

Pressmeddelande, 2023-06-13

Under de senaste åren har CAG Syntell upplevt en ökande efterfrågan hos kunder i södra Sverige och i Danmark. Därför etableras nu ett nytt affärsområde i Öresundsregionen.  

CAG Syntell, CAG-koncernens specialistverksamhet inom Systems Lifecycle Management, har en framgångsrik verksamhet inom Försvar, Medtech, Publik sektor och Industri & Infrastruktur. Bolaget har huvudkontor i Stockholm och drygt 70 medarbetare. CAG Syntell satsar nu vidare och förstärker sin närvaro i Öresundsregionen. Den befintliga kundbasen, som finns i Malmö, Köpenhamn, Karlskrona, Landskrona och Ljungby, bildar grund för den fortsatta expansionen.

– Det händer mycket i Öresundsregionen. Genom vår nuvarande närvaro ser vi tillväxt bland annat inom medtech, försvar, mobilitet, energisystem och infrastruktur. Med ett nytt affärsområde som specifikt fokuserar på regionen kraftsamlar vi och tillför mer kompetens för att hantera kundernas utmaningar inom Systems Lifecycle Management, säger Mikael Tjernlund, VD CAG Syntell.

CAG Syntell ser fram emot etableringen av nya kontakter i Öresundsregionen samtidigt som samarbetet med befintliga kunder fördjupas. Nu intensifieras jakten på nya kollegor som vill arbeta med spännande och utmanande uppdrag på hög strategisk nivå.

– Vi har ett otroligt kompetent Stockholmsbaserat konsultteam som reser till regionen regelbundet och kommer nu succesivt att utöka detta team med anställningar lokalt och etablering av kontor, säger Tobias Ljungkvist, Affärsområdeschef Öresund.

För ytterligare information, kontakta:      

Mikael Tjernlund, VD CAG Syntell, 076-199 31 24, mikael.tjernlundcag.se

Tobias Ljungkvist, Affärsområdeschef Öresund, CAG Syntell, 070-203 08 71, tobias.ljungkvistcag.se

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 juni kl. 11:30 (CET).

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Om CAG Syntell

CAG Syntell grundades 1994 och är en av Skandinaviens ledande konsult- och utbildningsleverantörer inom Sytems Lifecycle Management. Bolaget erbjuder beprövade koncept för optimering av förmågan att hantera komplexa system i komplexa miljöer över systemens livstid.CAG Syntell omsätter ca 140 MSEK och är sedan 2022 en del av CAG-koncernen. Bolaget är verksamt huvudsakligen i Sverige, Norge och Finland och har etablerade samarbeten i ytterligare en handfull länder.

Om CAG.

We accelerate digital innovation for people. Leading technology. Lasting impact. CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi-och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018.

Kontakta oss