CAG tecknar partneravtal med Tricentis

Pressmeddelande, 2019-12-03

CAG Group AB (publ) tecknar partneravtal med testplattformsleverantören Tricentis. Tillsammans blir de bägge bolagen en stark spelare på marknaden för testautomatisering. CAG har lång erfarenhet av att arbeta med test och kvalitetssäkring hos sina kunder, som återfinns i alla branscher. CAG har fler än 70 testspecialister inom testautomation, test och testledning.

Effektivisering av kundernas testverksamhet är ett av flera starka kompetensområden inom CAG. Många företag har idag inte till fullo realiserat värdet av testautomatisering och automatiseringsnivån når ofta inte upp till optimal nivå. Den genomsnittliga testautomatiseringsnivån på marknaden ligger idag på uppskattningsvis10–20%. Då de kontinuerliga leveransprocesserna för systemutveckling har automatiserats så innebär detta att testarbetet kan bli en flaskhals som förhindrar effektiv leverans av kvalitetssäkrade kodreleaser i tid. Med Tricentis plattform kan CAG realisera testautomatiseringsnivåer på upp till 90%, vilket är den nivå på automatisering som Gartner, Forrester och IDC hävdar är en förutsättning för ett optimerat releaseflöde.

Jesper Thureson, försäljningschef i Sverige för Tricentis kommenterar: “Marknaden har ett stort behov av att transformera test & kvalitetssäkringsarbetet och nå en betydligt högre automatiseringsnivå och vi är väldigt glada över samarbetet med CAG, som är en innovativ och ledande specialist inom Test & Kvalitetssäkring. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att kunna erbjuda bättre möjligheter för våra kunder att leverera kvalitetssäkrade releaser betydligt snabbare och effektivare och som möter de ökade krav som kunderna ställer idag.”

Åsa Landén Ericsson, VD och koncernchef CAG säger: ”Vi är mycket glada att ingå partnerskap med Tricentis. Med hjälp av deras kompetenta testverktyg och expertis kan våra testspecialister förenkla kundernas arbete och effektivisera testarbetet i en kontinuerlig systemutvecklingsprocess”.

För ytterligare information, kontakta:

Åsa Landén Ericsson

VD CAG Group AB

Asa.landencag.se

070-208 64 90

Kontaktuppgifter Erik Penser Bank, Certified Adviser:

Tel: 08-4638300

Email: certifiedadviser@penser.se

Om CAG.

CAG är ett konsultbolag verksamt inom IT-management, systemutveckling, drift & förvaltning och utbildning, med fokus mot Bank & Finans, Hälsa, Vård & Omsorg samt Försvar. Med passion för utveckling arbetar CAG för att skapa långsiktigt värde för sina kunder och för att varje medarbetare ska trivas och växa i sin roll. Hos CAG finns såväl omfattande strategi- som implementationskompetens och Bolaget kan därför hjälpa sina kunder med små som stora projekt – allt från isolerade insatser till att ta helhetsansvar. CAG har cirka 320 anställda, fördelade på självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan december 2018. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Kontakta oss

Åsa Landén Ericsson

VD och koncernchef

CAG Group