AI och Champagne – så är vardagen som konsult på CAG

Livet på CAG, 2023-05-17

Hej Gabriel! Vad jobbar du med?

– Jag är systemutvecklare på CAG Contactor där jag har varit anställd i drygt fyra år. Just nu har jag uppdrag hos Arbetsförmedlingen.

Hur trivs du på CAG?

– Jag trivs jättebra! Det säger väl en hel del att vi hamnar högt upp på listan över Sveriges bästa arbetsplatser, enligt Great Place to Work. Jag har en svårmatchad kontakt med mina chefer och VD:n, de bryr sig verkligen. CAG är dessutom en flexibel arbetsplats där man som konsult får stor frihet.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste är mitt hantverk, att koda!

Berätta om varför du blev utvecklare!

– När jag var yngre drömde jag om att bli arkitekt. Sedan kom jag i kontakt med techvärlden och blev snabbt frälst. I efterhand har jag förstått att anledningen till att jag fastnade för just systemutveckling var att det liknar arkitektur. Det handlar om problemlösning och att bygga saker. Jag hade det intresset inom mig hela tiden.

Hur påverkar AI-utvecklingen ditt yrke?

– AI gör att min roll ändrar skepnad. Den största skillnaden är att jag kan fokusera på uppgifter på en högre nivå och avlasta enklare uppgifter till AI-verktyg.

Vilka förmåner har du som CAG-konsult?

– En av förmånerna är vår lönemodell. Man har en fast baslön som är en bra säkerhet om man skulle stå utan uppdrag. Utöver den får du betalt utifrån din arbetsinsats och din debitering hos kund. Är du eftertraktad får du en högre timpenning vilket också märks på din bonus. Ytterligare en förmån är att vi har många olika utbildningsinsatser inom bolaget som gör att man hela tiden utvecklas i sin roll.

“Vi hamnar högt upp på listan över Sveriges bästa arbetsplatser”
Gabriel Delgado, CAG Contactor
Gabriel Delgado, CAG Contactor

Känner du att ditt jobb är meningsfullt?

– Det känns meningsfullt att bidra till att fler människor kommer i arbete. En del har säkert en negativ syn på Arbetsförmedlingen, men jag har fått nya perspektiv sedan jag började här. Arbetsförmedlingen må kosta skattepengar, men frågan är om det inte skulle kosta samhället mer att inte hjälpa dessa människor. Jag tror att Arbetsförmedlingen kan stötta människor som kanske i värsta fall kan hamna i en depression. Det kan vara psykiskt påfrestande att inte ha ett jobb att gå till om dagarna.

Vad vill du säga till någon som överväger att söka jobb på CAG?

– Sök! Gemenskapen på CAG är fantastisk, vi ses på olika event och åker på konferensresor två gånger om året. Senast var vi i Edinburgh och förra året var vi i Champagne. Vi har kul tillsammans och månar om varandra. Man får inte heller glömma den höga kompetensnivån som finns här, om du har frågor om någonting finns det alltid någon som kan hjälpa dig.

Bolag: CAG Contactor

Grundat: 1987, del av CAG sedan 2005

Branscher: Alla branscher

Specialistområden: Specialister inom Java, Frontend, test och testautomatisering

Lasting impact: Det är ett privilegium att få arbeta på CAG med alla kompetenta och välutbildade konsulter som brinner för att skapa värde för våra kunder. Att utvecklas tillsammans driver oss framåt.

Adress: Tegnérlunden 3, 111 61 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Nicolas Länninge

VD

CAG Contactor

+46 (0)70 483 43 41

David Caro

Konsultchef Test

CAG Contactor

+46 (0)70 934 33 40

Anders Engström

Konsultchef Java

CAG Contactor

+46 (0)70 842 05 94