Vi är glada att välkomna Ivar Lyttkens till CAG Consoden! Med en stark bakgrund inom .NET-utveckling och ett brinnande intresse för teknik, säkerhet och samhällsnytta, är Ivar ett värdefullt tillskott till vårt team.

Vad fick dig att välja CAG Consoden?

Efter tre år på en svensk storbank kände jag att det var dags för en ny utmaning – något mer dynamiskt och spännande. Jag ville också jobba närmare hemmet i Uppsala. En rekryterare tipsade mig om CAG Consoden, och det visade sig vara en fullträff. Här får jag både utvecklas tekniskt och arbeta med varierande uppdrag i olika branscher – precis den balans jag sökte.

Vad är din specialistkompetens?

Jag är .NET-utvecklare i grunden – det är både mitt expertområde och något jag verkligen tycker är roligt!

Hur kommer din kompetens till nytta hos CAG:s kunder?

Just nu arbetar jag på uppdrag av Vattenfall AB, där min kompetens används i projekt som stödjer logistikhantering hos SKB (Svensk Kärnbränsle­hantering). Det handlar om system som hanterar logistik och säkerhet – ett område där varje detalj räknas. Det är både lärorikt och meningsfullt.

Vad ser du fram emot att utveckla framöver?

Jag vill växa i konsultrollen och bli ännu bättre på att förstå kundernas behov. Det är spännande att få bidra till något större – som Sveriges säkerhet – och samtidigt utvecklas varje dag.

Tre saker du gör när du inte jobbar på CAG:

🏍️ Kör äventyrsmotorcykel – förra sommaren gick resan till Lofoten och hem genom Finland

🎬 Filmnörd – jag ser allt från Ingemar Bergman till moderna klassiker, har över 950+ filmer jag gett betyg

🏋️‍♂️ Tränar styrka, löpning, stora fysiska utmaningar – ett bra sätt att hålla både kropp och knopp i form

Välkommen till CAG, Ivar!

#CAG #CagConsoden #NyKollega #Konsultliv #NETutveckling #SäkerhetOchTeknik #Logistiksystem #JobbaMedOss

Välkommen till CAG Arete, Alex! Vad var det som fick dig att välja just oss?

Det gick verkligen undan! Jag blev kontaktad av Helena på CAG Arete, träffade kunden inom en vecka, skrev kontrakt och började min konsulttjänst tre dagar senare. En flygande start, och jag stormtrivs efter mina tre första månader som konsult ute hos kund.

Det jag fastnade för var känslan av ett mindre bolag där man har nära till varandra, kan dela både glädje och utmaningar, och där det finns en stark kultur av kunskapsdelning. Att få vara nära andra nördar – personer med spetskompetens – är otroligt värdefullt för min egen utveckling. Samtidigt är jag del av en stor kunskapsintensiv koncern, så det är smidigt att kunna skala upp fler och rätt CAG-kompetenser för kunden.

Vad är din specialistkompetens?

Jag har en teknisk bakgrund och god förståelse för IT-miljöer, men min specialitet är projektledning. Jag har lett flera större projekt där kunder migrerat från on-premise till Microsoft 365.

Jag är IPMA-certifierad på nivå C och planerar att uppgradera den certifieringen snart. Som projektledare gillar jag att organisera och strukturera kaos – det är något jag verkligen brinner för.

Vad ser du mest fram emot att lära dig mer om?

Jag vill fortsätta utvecklas i min roll som projektledare, och det är perfekt att ha så nära till experter här. Just nu är jag särskilt nyfiken på automatisering – att effektivisera flöden både i projekt och i verksamheten.

Jag vill också fördjupa mig mer inom säkerhet och IAM (Identity and Access Management).

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Då hittar du mig ofta med något av följande:

  • Äter gott – favoriten är franska bakverk i Paris, men lokala spännande restauranger är givetvis mest frekventa på kartan
  • Fågelskådar – försöker fånga så många arter som möjligt på bild
  • 3D-printar – till exempel blomkrukor till mina odlingar

Välkommen till CAG, Alex!

I helgen togs ett stort steg för Sveriges finansiella infrastruktur: Sveriges riksbanks betalningssystem för stora betalningar, RIX-RTGS, har nu framgångsrikt migrerat till det internationella meddelandeformatet ISO 20022.

Vi på CAG MER Consulting under projektledning av Erik Jacobsson har bidragit starkt med kompetens kring ISO 20022, betalningar och projektstyrning och har också haft en avgörande roll i framgångarna.

Vi är mycket stolta över att ha varit en del av detta omfattande och viktiga projekt tillsammans med Riksbanken och övriga deltagare.

Den nya standarden möjliggör:
✅ Mer detaljerad information i varje betalning
✅ Effektivare och snabbare betalningsflöden
✅ Ökad transparens och spårbarhet – särskilt viktigt för internationella transaktioner

Peter Trajkovski, vVD CAG MER Consulting, säger stolt: ”Detta är inte bara en teknisk uppgradering – det är ett strategiskt skifte som stärker Sveriges roll i det globala finansiella ekosystemet. Genom att gå från det gamla MT-formatet till det moderna MX-formatet (ISO 20022) har vi tillsammans skapat förutsättningar för framtidens betalningar”

Som Helena Tummings, chef för RIX-enheten på Riksbanken, uttryckte det: ”Det har varit ett intensivt arbete som har följt tidplanen från första dagen för tre år sedan. Vi är riktigt stolta över samtliga deltagares prestation och samarbetet i projektet!”

Foto: Riksbanken

#CAG #CAGMERConsulting #MERConsulting #ISO20022 #RIXRTGS #Centralbank #Riksbanken #StoraBetalningar

Vad fick dig att välja CAG Consoden?

Jag träffade en gammal kollega som jobbade på CAG och hörde hans positiva ord om företaget. Consoden är vida känt inom Försvarsmakten för sitt kunnande och engagemang, och det han berättade gjorde mig nyfiken. Jag kontaktade ledningen, som lyckligtvis var intresserad av att träffa mig. På den vägen är det, och jag är glad att vara en del av teamet.

Vilken är din specialistkompetens?

Jag har arbetat inom Flygvapnet i 20 år och de senaste åren inom privat näringsliv. Under hela min karriär har jag haft stabsroller med fokus på säkerhet, bl.a. riskhantering, sårbarhetsanalys, kontinuitetshantering, resiliens och senast även civil beredskap. Min styrka och specialitet ligger i planering för krishantering. Många glömmer bort vikten av analys, och det är något jag är bra på och som är intressant. Jag börjar alltid med att göra en verksamhetsanalys tillsammans med kunderna för att förstå deras behov och utmaningar för att sedan kunna lägga planerna.

Kommer din specialistkompetens till användning för våra kunder här på CAG?

Ja! Här på CAG Consoden har jag arbetat med projekt inom fastighetsbranschen, såsom det nationellt och internationellt omtalade projektet ”Trygga Trappan”. Trygga Trappan är en metod i samverkan med polisen, fastighetsägarföreningar och socialtjänsten, där jag har varit inne och stöttat. Projektet ligger mellan den traditionella och mindre traditionella delen av Consoden, vilket gör det unikt och spännande att arbeta med.

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag vill utveckla hur vi kan stötta våra kunder inom säkerhetsskydd, vilket är ett område som är högaktuellt just nu och som samtidigt är en kompetens som efterfrågas.

Tre saker du gör när du inte jobbar på CAG?

  • Försöker spela golf, även om jag är ruskigt dålig på det.
  • Tar gärna tid för familj och vänner.
  • Är duktig på att laga mat, och det blir ofta många bonusgäster runt bordet.

Välkommen till CAG, Krister!

Vad fick dig att välja CAG Arete?

Det var framför allt det goda intrycket jag fick av kollegorna under rekryteringsprocessen – en trevlig och välkomnande miljö. Lockades även av att vara med och driva satsning på moderna dataplattformar. Jag uppskattar också graden av autonomi och flexibilitet – att man får styra sin egen verksamhet till stor del.

Vilken är din specialistkompetens?

Min styrka ligger i att agera länk mellan det tekniska och det affärsmässiga, samt att snabbt lära mig nya saker. Som analytiker så samarbetar jag iterativt med mina kunder för att hitta bra lösningar. Jag brinner för att strukturera och effektivisera – det faller mig naturligt att optimera arbetsflöden och omvandla data till insikter.

Kommer den till användning för våra kunder här på CAG?

Mångsidigheten och den ständiga viljan att förbättras tror jag är helt avgörande för att lyckas när man flyttar runt mycket som konsult. Öppen och ärlig kommunikation är också kritisk för att bygga förtroende när man jobbar nära kund. Sen upplever jag att man ofta har mycket vunnet med en positiv och lösningsfokuserad inställning.

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag vill vässa min tekniska spets ytterligare inom data engineering: att bygga underliggande flöden för att hämta, lagra, och berika data för analys. Ett sådant ax till limpa-perspektiv blir allt viktigare med plattformar som Databricks, Microsoft Fabric och Snowflake. Dessutom jobbar jag ständigt på min förmåga att kommunicera effektivt, både för dialog med kunder och intern kompetensutveckling.

Tre saker du gör när du inte jobbar på CAG?

  • Följer allt från cykelsportens kalender, men cyklar inte själv. Ännu.
  • Samlar steg och bygger solbränna. Utomhus är ordet!
  • Finslipar min teknik vid grillen eller framför spisen.

Varmt välkommen, Adam!

 

Vid årsstämma i CAG Group AB idag den 7 maj 2025 beslutade stämman, bland annat, om följande.

Resultat- och balansräkning

Årsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för 2024.

Disposition av bolagets resultat

Stämman beslutade, enligt styrelsens förslag, att utdelning till aktieägarna ska lämnas med 4,10 kronor per aktie för räkenskapsåret 2024. Avstämningsdag för utdelningen ska vara den 9 maj 2025. Utbetalning av utdelning beräknas ske den 14 maj 2025 genom Euroclear Sweden AB:s försorg.

Ansvarsfrihet

Beviljade stämman styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för förvaltningen under räkenskapsåret 2024.

Val av styrelse, styrelseordförande och revisor

Årsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av sex styrelseledamöter utan suppleanter.

Beslutades vidare att omvälja styrelseledamöterna Bo Lindström, Jenny Rosberg, Peter Strömberg, Göran Westling, Anna Jennehov och Gregory Singh för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Till styrelsens ordförande beslutade årsstämman att omvälja Bo Lindström.

Årsstämman beslutade vidare att omvälja det auktoriserade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB som bolagets revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Arvode till styrelse och revisor

Årsstämman beslutade att arvode till styrelsens ordförande ska utgå med 420 000 kronor och att arvode till var och en av övriga styrelseledamöter som inte är anställda i koncernen ska utgå med 210 000 kronor.

Beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

 

Emissionsbemyndigande för styrelsen

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, konvertibler eller teckningsoptioner. Nyemission ska kunna ske med kontant betalning eller med eller utan föreskrift om apport, kvittning eller annat villkor. Bemyndigandet är avsett för emission av aktier, konvertibler eller teckningsoptioner avsedda som betalning vid företagsförvärv eller finansiering av företagsförvärv och ska kunna medföra en ökning av antalet aktier med högst 10 procent av antalet utestående aktier.

 

För ytterligare information, kontakta: 

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90, asa.landen[a]cag.se

 

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 maj kl. 17:00 (CET).

Besök www.cag.se för mer information.

We accelerate digital innovation for people. Leading technology. Lasting impact.

CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi-och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Bolagets Certified Adviser och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.

 

IT-konsulten CAG Group går in som sponsor av nätverket Femme Defence. CAG levererar verksamhets- och IT-kompetens till ledande kunder i Norden och har störst närvaro inom försvars- och säkerhetssektorn. Därför är det av särskilt intresse att koncernen nu går in som sponsor till nätverket Femme Defence, som etablerat sig som en respekterad aktör inom jämställt ledarskap i försvars- och säkerhetsfrågor.

 

Femme Defence grundades 2017 av fem studenter på Försvarshögskolan. Syftet var att främja kompetensutveckling och erbjuda ett forum för att nätverka och främja kvinnligt ledarskap inom försvars- och säkerhetssektorn genom seminarier, mentorskap och kompetensutvecklande aktiviteter.

CAG har fyra dotterbolag med särskilt fokus på Försvar & Säkerhet; CAG Consoden, CAG Syntell, CAG Novus och CAG Security.

 

Marie Louise Rösiö, VD för CAG Consoden:

          CAG Consoden, liksom övriga CAG:s dotterbolag, är angelägna om att leverera den bästa kompetensen till våra kunder inom Försvarssektorn, vare sig det är till försvarsmyndigheterna, andra myndigheter inom totalförsvaret eller till våra industrikunder inom segmentet. Därför kändes partnerskapet med Femme Defence naturligt för oss och jag hoppas vårt sponsorskap ska bidra till att stärka kompetensen inom detta viktiga område.

Vendela Edberg, VD för Femme Defence:

          CAG:s sponsorskap bidrar till att ge oss ännu bättre möjligheter att främja unga kvinnor som är intresserade av att arbeta med ledarskap inom försvar och säkerhet och ge dem ett nätverk av kontakter, föreläsningar och mentorskap. Det är jag mycket glad och tacksam över.

          CAG har en viktig roll i den snabba utvecklingen av totalförsvaret, och CAG:s bredd av kompetenser och inriktningar ser jag som en stor styrka.

Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group:

          Jämställdhet måste vara mer än policies på papper, det behöver genomsyra en verksamhet i stort, från rekrytering och ledarskap till hur man skapar ett hållbart arbetsliv för sina anställda. Det är något som CAG jobbar aktivt med, då det både är en rättighetsfråga och något som är otroligt viktigt för att locka nya talanger och behålla de gamla. I ett litet land som Sverige är det viktigt att alla talanger kan vara med och bidra till rikets säkerhet och hålla Sverige i fred.

          Vi ser fram emot att stödja och följa Femme Defence i deras viktiga arbete för att främja kvinnligt ledarskap inom försvars- och säkerhetssektorn.

För ytterligare information, kontakta: 

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90, asa.landen[a]cag.se

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 maj 2025 kl. 09:00 (CET).

Besök www.cag.se för mer information.

Femme Defence

Femme Defence grundades 2017 av fem studenter på Försvarshögskolan. Organisationen arbetar för att främja unga kvinnors roll och ledarskap inom försvars- och säkerhetssektorn genom att erbjuda en plattform för nätverkande, skapa kompetensutvecklande evenemang och driva ett ambitiöst mentorskapsprogram med ledarskapsutbildning. Femme Defence strävar efter att ge den unga generationens kvinnor förutsättningar att utvecklas till framtidens försvars- och säkerhetsstjärnor, vilket på sikt leder till en mer jämställd sektor.

 

We accelerate digital innovation for people. Leading technology. Lasting impact.

CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi- och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Bolagets Certified Advisor och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

Sedan tre år är jag är med i ett nätverk för systemingenjörer, INCOSE, och hade där lite kontakt med Tom på CAG Syntell. I botten är jag energiingenjör  och tjänsten dök upp samtidigt som jag doktorerade på KTH och disputerade i maskinteknik inom “hållbara transporter”. Det var dags för att söka fast tjänst, så jag sökte till tjänsten som “Konsult inom komplexa tekniska system” här på CAG Syntell. Och här är vi!

Spännande med en Doktor på plats! Vad vill du utveckla för specialistkompetens för våra kunder?

Systems Engineering och systemtänkande i kombination med hållbarhet är i grunden viktigt för mig. Att utveckla och applicera det i praktiken med utgångspunkt från det akademiska är verkligen något jag vill fokusera på. Jag gillar ju att hantera komplexa metoder och system.

Har CAG Syntell givit dig möjligheten till detta?

Absolut, jag är nu kravhanterare i ett utmanande projekt, och utforskar samtidigt hur metoder med systemdynamisk och systemtänkande bakgrund kan tillämpas.  I praktiken arbetar jag med utveckling som resulterar i en dynamisk versatil modell. Denna hjälper kunden att ta bättre, mer kraftfulla och välgrundade beslut, dessutom som innefattar långsiktiga konsekvenser och hållbarhet.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG Syntell?

  • Sportar! Löpning, cykling, simning, skidåkning…
  • Matlagning! Italienska familjerecept, gärna tillsammans med vänner.
  • Driver upp blomster- och örtplantor för sommaren.

Varmt välkommen, Claudia. Vi ser fram emot att höra mer från dig och om dina specialprojekt framöver.

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

Jag kom i kontakt med CAG Syntell på KTH:s arbetsmarknadsmässa. Under min mastersutbildning med inriktning mot systemteori och optimeringslära upptäckte jag att det fanns ett företag som specialiserade sig på just mitt område – en perfekt match! Jag genomförde mitt examensarbete här och trivdes så bra att jag nu har valt att stanna kvar.

Det som främst lockar mig är människorna. Här finns inte bara enormt spännande seniora kompetenser, utan också en prestigelös, nyfiken och lärande kultur som genomsyrar hela organisationen. Det finns inga gatekeepers; alla utvecklas gemensamt.

Vad arbetar du med som första projekt?

Jag arbetar faktiskt med två projekt parallellt, båda nordiska. I det ena projektet arbetar jag med en hopfällbar radarmast, inklusive aspekter som ”mean time between failures”, ritningar, manualer, reservdelslistor, instruktioner och utbildningar m.fl.

Det andra projektet handlar om kommunikation under vattenytan, där jag använder Model Based Systems Engineering med simulation. Vad händer egentligen under vattnet? Det är verkligen intressant! Användningsområdet är otroligt brett och har stor potential för många myndigheter och industrier i framtiden. Detta är under utveckling.

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag vill fortsätta att fördjupa mig inom Model Based Systems Engineering och att modellera problem. I ett av projekten arbetar jag med en extremt erfaren seniorexpert, som närmar sig 70, och jag vill lära mig allt jag kan av honom.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG Syntell?

  • Springer! Helst i skogen på stigar.
    Stickar.
    Dricker kaffe i solen.

Varmt välkommen, Ulrika. Vi ser fram emot att höra mer från dig och om dina specialprojekt framöver.

CAG har utsetts till Sveriges femte bästa arbetsplats av Great Place to Work i kategorin Stora Organisationer och kammar därmed för femte året i rad hem en plats i toppen av Sveriges bästa bolag.

Great Place to Work utvärderar årligen arbetsplatskulturen för ca 20 miljoner medarbetare i över 100 länder. Till grund för kartläggningen ligger mer än 30 års forskning inom vad som utmärker en arbetsplats där medarbetarna trivs och känner tillit, engagemang och stolthet.

– Jag är väldigt stolt över att vi når femteplatsen i årets undersökning, säger Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group. Vi på CAG strävar efter att vara en arbetsplats där alla känner sig värdefulla och stolta över sitt arbete. Det som verkligen driver oss är den positiva inverkan vi har på samhället genom de projekt vi jobbar med. Våra medarbetare gör en verklig skillnad genom att bidra till samhällsviktiga initiativ som skapar ett enklare, säkrare och bättre liv för många. Denna stolthet och detta breda engagemang är grundpelare i vår verksamhet och något vi värnar om varje dag.

Vi ser fram emot att fortsätta bygga på den starka kultur vi har och säkerställa att CAG fortsätter vara en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. De anställdas passion för det vi gör är det som gör oss till den fantastiska arbetsplats vi är idag, avslutar Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group.

För ytterligare information, kontakta:

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90,

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 april 2025 kl. 09:00 (CET).Besök www.cag.se för mer information.We accelerate digital innovation for people. Leading technology. Lasting impact.CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi- och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Bolagets Certified Advisor och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.