Begripa begrepp – introduktion till terminologi

Många talar om begrepp i dag och det analyseras och det modelleras för fullt. Men vad är egentligen begrepp – och hur förhåller de sig till termer? I detta seminarium får du en överblick över terminologins egna terminologi och hur du genomför en grundläggande begreppsanalys enligt standardiserad terminologisk metodik. Du får också veta mer om hur definitioner bör se ut och hur du väljer tydliga termer, på ett eller flera språk. Efter seminariet kommer du att ha förståelse för den terminologiska metoden och hur den förhåller sig till t.ex. begreppsmodellering och verksamhets­arkitektur. Du kommer också att ytterligare förstå vikten av språklig entydighet och tydlig begreppsstruktur för t.ex. förbättrad dokumentationskvalitet och effektivare arbetssätt.

AI – din nya testkompis

Vi hör om artificiell intelligens överallt idag och ändå är det bara början. Har du funderat på hur AI kan hjälpa dig när du testar? Eller grubblar du över hur man testar ett AI system? I det här seminariet så får du en genomgång av hur du kan få hjälp av en AI testkompis och en blick in i vad framtiden kan erbjuda.

Continous delivery clinic

Häng med på ”Continuous Delivery” – clinic, där du och ditt team får prova på att sätta upp en ”Continuous Delivery”-miljö i molnet.

Agil test

Vad är agilt test egentligen och vad skiljer det från test i traditionella miljöer? Vi tittar på vilka krav det ställer på organisation, ledarskap, processer metoder och verktyg. Efter seminariet har du en förståelse för både utmaningarna och fördelarna med agila miljöer, samt vilka verktyg du kan använda dig av i din agila transformation inom testområdet.

Vill boka eller veta mer om våra seminarier? Kontakta oss!

Anders Ollevik

Partneransvarig & utbildningsadministratör

CAG Syntell

+46 (0)72 233 47 77

Se fler